24
za, juli

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0512 Drachten Evenement - Op vrijdag 13 december organiseren NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger één van de regiofinales van de FIRST LEGO League. De FIRST LEGO League is een internationale wedstrijd, waarbij basis- en voortgezet onderwijs leerlingen in teams uitgedaagd worden om de maatschappelijke rol van wetenschap en technologie te ontdekken aan de hand van uitdagende opdrachten.

In Drachten doen 27 wedstrijdteams mee! Tijdens de regiofinale worden ze beoordeeld op: een presentatie over het centrale thema, een missie met een legorobot in de wedstrijdarena, robottechniek en teamwork. Dit jaar is het thema City Shaper. De teams moeten uitvindingen en innovaties bedenken rondom het ontwerpen, bouwen en leven in hun dorp of stad van de toekomst.

Rondom de wedstrijdarena worden allerlei doe-activiteiten voor de deelnemende teams, hun supporters en andere belangstellenden georganiseerd. Van vliegen met drones, de wereld ontdekken door een VR-bril tot een techniek experience.

Informatie
Locatie: CSG Liudger /Locatie Raai, Leerweg 1, Drachten.

Programma
13.00 uur: opening
13.20 uur: start wedstrijden + doe-activiteiten
17.05 uur: finales
17.45 uur: prijsuitreiking
18.00 uur einde.

Activiteiten voor jong en oud
Er is voor jong en oud veel te zien en te doen. Van de ‘Alles is Techniek Experience’ van OTIB, de ‘Jouw Energie voor Morgen-truck’ van TerraGas tot demonstraties van de Brandweer Fryslân. De activiteiten worden aangeboden door de Brandweer Fryslân, het Liudger Innovatielab, H-Tronics, Vliegend.nl, Bouwgroep Dijkstra en Draisma, Van Wijnen, Beenen B.V., Rabobank, Innovatiecluster Drachten, 3DKanjers, Circulair Friesland, ROC Friese Poort, NHL Stenden en CSG Liudger.

Onderwijsproject
Tijdens de regiofinale is er een belangrijke rol weggelegd voor studenten van ROC Friese Poort en leerlingen van CSG Liudger. Studenten van de mbo-opleiding Onderwijsassistent begeleiden de wedstrijden, studenten van de mbo-opleiding Secretarieel ontvangen de bezoekers, studenten van mbo-opleiding Handhaver toezicht en Veiligheid zorgen voor een veilig parkeerbeleid, studenten van de mbo-opleiding Fotografie en AV-specialist doen de verslaglegging en studenten van de mbo-opleiding Podium- en evenemententechniek zorgen voor een spectaculaire opening. Van CSG Liudger helpen leerlingen van het technasium bij de verschillende (doe-)activiteiten,  leerlingen die gekozen hebben voor het vmbo-profiel Zorg & Welzijn bij de catering en de leerlingenband van locatie Raai voor de muziek.

Meedoen in 2020?
Neem dan contact op met www.firstlegoleague.nl.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.